Flere arbejdspladser

Slagelses Kommunes største udfordring er at skabe flere arbejdspladser og dermed nedbringe arbejdsløsheden. Høj arbejdsløshed betyder større udgifter og færre indtægter for kommunen – det er penge, der kunne bruges på at sikre velfærd og service for borgerne.

Gennem få enkle indsatser med skarpere fokus vil vi skabe arbejdspladser og vækst til fælles gavn. Vi tror på, at arbejdspladser skabes af en by, hvor kommunen, erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne arbejder tæt sammen.

Turisme og ferie

Målet er at gøre Vestsjælland kendt ud over landets grænser som et attraktivt feriemål.

Der arbejdes på et udendørs vandsportsted i Halskov Havn samt en indendørs Aquapark samme sted. Det vil skabe en synergi sammen med markedsføring af storebæltskysten, med sommerhusudlejning, hotelophold og Trelleborg, som attraktive destinationer for familier fra nær og fjern. Vandsport og Aquapark skal selvfølgelig være privat finansieret og ikke blandes sammen med kommunalle tilbud om svømmehal for motionssvømmere og svømmetræning.

Iværksætteri og innovation

Målet er, at byrådet skal forpligtes til et konkret mål for opstart af nye virksomheder.

Mange unge mennesker under uddannelse går med en lille iværksætter i maven. Denne virketrang skal Slagelse Kommune udnytte til at skabe nye arbejdspladser og motiverede erhvervsledere. Vi vil skabe rammerne for opstart af flere iværksættervirksomheder blandt andet gennem integreret undervisning i iværksætteri i folkeskolen, samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, konkret hjælp til blandt andet bogføring og lønkørsel samt hjælp til fysisk etablering. Jobcentret skal være opmærksom på, om en ledig skulle have en iværksætterdrøm, der kan hjælpes på vej fremfor at sætte personen ud i arbejdsprøvninger.

Rammevilkår

Målet er, at Slagelse Kommune skal være i top ti i alle undersøgelser, der måler på erhvervsklimaet i landets kommuner.

Erhvervsvirksomhederne skal have optimale arbejdsvilkår, og Slagelse Kommune skal skille sig positivt ud fra de øvrige større byer. Virksomhederne skal bydes velkommen i kommunen og straks møde en stor erhvervsvenlighed. Smidig sagsbehandling og 24-timers svarservice på al erhvervsservice og én indgang skal reelt etableres, herunder hurtig byggesagsbehandling.

Slagelse Kommunes uddannelsesinstitutioner uddanner årligt mange unge mennesker. Uddannelserne spænder over en meget bred vifte af faglige kvalifikationer. Det skal sikres, at uddannelserne indeholder de kvalifikationer, som virksomhederne har behov for. Dette er specielt vigtigt i brancher, hvor udviklingen løber meget stærkt.

Praktik og studiejob får virksomhedernes øjne op for de studerendes kvalifikationer og gør det lettere at se potentialet i at ansætte højtuddannet arbejdskraft, når studierne er færdige. Slagelse Kommune skal sikre nye praktikjob/pladser og for nye studiejob.

Tiltrækning af virksomheder

Målet er, at Slagelse Kommune skal tiltrække nye virksomheder.

Etablering af enheden Slagelse Erhvervscenter skal sikre et stærkt fokus på at tiltrække virksomheder og investeringer i et tæt samarbejde med de aktører, der findes på området såsom Erhvervsrådet, erhvervsforeninger, Jobcenter, fagforeninger, A-kasser med mere.

Erhvervsskatter og afgifter

Målet er, at Slagelse kommune skal sænke udgiftsniveauet til det offentlige for virksomhederne.

Dækningsafgiften må ikke indføres i Slagelse Kommune, og alle erhvervsrettede afgifter skal gennemgås med det formål at nedsætte eller fjerne disse. Ejendomsskatter skal minimeres for alle.

Infrastruktur for vej og IT

Målet er, at Slagelse Kommune skal placeres centralt på Danmarkskortet.

Slagelse Kommune skal aktivt arbejde for, at tværforbindelsen rute 22 (Kalundborg-Slagelse-Næstved) gøres til motorvej. Det vil styrke Slagelse Kommunes position som en attraktiv bosætnings- og erhvervskommune.

For at øge Slagelse Kommunes muligheder for international handel skal projektet omkring Stignæs erhvervshavn også fremmes. Kommunen skal arbejde for, at alle dele af kommunen er dækket af tilgang til mobilnet og en form for højhastigheds-internet.

Print Friendly, PDF & Email